Meer informatie

info@degrotebeer.be

De planetenpralines

Als je een planeet zou kunnen proeven, hoe zou die dan smaken? Welke smaak heeft de heetste planeet Venus, of hoe geef je een frisse smaak aan de ijsplaneet Neptunus? Wij gingen de uitdaging aan en maakten heuse planetenpralines: we imiteerden het oppervlak van elke planeet door met unieke kleuren en patronen te werken. We speelden met de grootte van de pralines op basis hoe groot de planeten zijn. En de vullingen werden vakkundig gekozen en gemaakt om een typisch kenmerk van de planeten weer te geven! Er is ongelooflijk veel denkwerk in gekropen, om u een unieke ervaring te bezorgen wanneer u de pralines eet of als cadeau schenkt, telkens opnieuw.

Het vervaardigen van deze pralines is uitzonderlijk ambachtelijk werk en gebeurt op kleine schaal in ’t Bakhuis in Lille. Onze chocolatier was nauw betrokken bij het planetenpad en heeft daar de nodige inspiratie gehaald voor het maken van deze pralines. Een doordacht productieproces dus… Van massaproductie is absoluut geen sprake: elke praline is uniek en wordt zorgvuldig ambachtelijk geproduceerd. Alleen daarvoor is het al het proberen waard, toch?

Ontdek Mercurius

Mercurius is de kleinste planeet in ons Zonnestelsel en heeft geen atmosfeer. Vandaar dat haar oppervlak vol kraters zit. Om dit weer te geven ziet ook de buitenkant van de praline er wat gehavend uit en smaakt ze wat crispy…
Ontdek Venus

De heetste planeet is Venus, vernoemd naar de lieflijke godin Venus. We vonden framboos en aardbei als vulling dus perfect. Venus is echter ook een erg warme planeet, dus een klein vleugje szechuanpeper leek ons een goede aanvulling.
Ontdek de Aarde

De Aarde kennen we het best, maar dat maakt het net ook moeilijk. Hoe kan je de Aarde weergeven met een smaak? Misschien is de smaak van koffie wel heel aards? Lekker is het in elk geval.
Ontdek Mars

Er bestaan beelden van wagentjes die rondrijden op Mars, op een heel roestige rode grond… De bloedrode kleur van de praline is dan ook afkomstig van bloedappelsien.
Ontdek Jupiter

De grootste planeet is Jupiter. Het uitzicht van Jupiter lijkt wat op marmer, door de wolkenbanden die ontstaan omdat de planeet zo snel om haar as draait. De praline heeft een lichte kleur en smaakt naar een combinatie van mango en saffraan.
Ontdek Saturnus

Saturnus in een praline gieten is vooral een praline creëren met een ring. De dulce de leche-vulling van Saturnus is heel luchtig, net als de planeet zelf.
Ontdek Urnanus

De twee laatste planeten zijn ijsreuzen en hebben een blauwe kleur. Uranus is lichtblauw en smaakt naar een combinatie van citroen en munt. Van een ijsplaneet mag je toch wel een fris tintje verwachten.
Ontdek Saturnus

En dat is niet anders voor Neptunus, die dieper blauw is van kleur. In de vulling van deze laatste planeet werd ijzerkruid verwerkt, wat de planeet een heel unieke, frisse toets geeft.
Loopt het water u ook al in de mond?

Daar hebben we een ideale oplossing voor!
In twee horecazaken in Hoogstraten, Oud Hoogstraeten en de Rijkswacht, wordt de planetenkoffie geserveerd. Voor 3,70 euro krijgt u een lekkere koffie met als extra twee van deze ambachtelijke planetenpralines. Bovendien kan u in onderstaande zaken ook de volledige set van 8 pralines aanschaffen voor de luttele prijs van 6,50 euro. Zo’n overheerlijke pralines, daar kan niemand uit ons universum aan weerstaan.


Peperstraat 2
2320 Hoogstraten
www.oud-hoogstraeten.be


Vrijheid 167
2320 Hoogstraten
www.cafederijkswacht.be


Eikenlaan 54
2275 Lille

Smakelijk!